Priser!

Tänkte göra en liten genomgång vad saker kostar här i USA. Det att börja med skillnaden mellan Bensinprisena! Det är väldigt stor skillnad här. Just nu koster en liter bensin här runt 6 sek/liter, jämfört med den svenska på 14? 15?.

Frukt och grönt i matbutikerna här kostar lika mycket skulle jag säga. Lök är dyrt, runt 17 kr/kg just nu. Kött kostar lite mindre, men det är inte mycket, kanske beror på säsong också.

En mellanstorkaffe som är som en svensk stor kaffe (Om det finns tre olika storlekar) kostar ca 2 dollar (13 kr).

På deras stammisställe, som är en sportbar, kostar hamburgetallrikarna mellan 9 och 13 dollar (55 och 90 kr ungefär) På Frukoststället kostar maten runt 10 dollar, och då går jag alltid därifrån som en rullande köttbulle, för jag blir i alla fall jättemätt där!

Allt från mig just nu!
Hur har ni det där hemma?

Annonser

12 tankar om “Priser!

 1. Så himla kul att kunna följa dig Thomas! 😀 Men jag vill ha mer bilder!! 😉
  Här hemma börjar det bli riktigt kallt nu… hörde talas om snö i nästa vecka, ve och fasa!:O Så jag tycker du kan skippa att skriva om 22 grader och sol i framtiden, det gör mig bara deprimerad, hahaa:P

  Hoppas du har det toppen iaf och att allt känns bra! Det verkar ju så iaf 🙂
  Kraaaam!

 2. Kul att höra från dig thomas! Här är det bara bra, har tenta-p nästa vecka, fast utan tentor så det är rääääätt lugnt om man säger så 😉 vi får ta en skype snart igen!

  • Ja, Vi får försöka finna en tid… Tyvärr är jag väldigt upptagen den närmsta veckan. Men jag kan höra av mig om tider när det börjar närma sig helg!!!

 3. Hej Tompa!
  Fick just höra att du har en blogg, jättekul! Jag har läst alla inlägg och är superavis på dig som är i USA. Du verkar ju ha det jättehärligt!!

  Det finns ju jättemånga snabbmatskedjor i USA, kan du inte göra en utvärdering av vilken du gillar bäst. Jag gillar mest Jack in the box, Tacco bell och In and out burger ( den sista tror jag bara finns i Califonien men är osäker).

  Vad kul om du ska åka till Calofonien över jul. Jag håller tummarna på att du kommer dit!

  Jag och Mattias har funderat lite på vilken skidort vi vill till och vi har nog mest fastnar för Vail. Vad tror du om det eller är det något annat man ska satsa på?

  Kram från Storkusen!

  • Tjenare Storkusen!!! 😀

   Ja, jag kan göra på dem jag besöker. Tyvärr är boulder en ganska liten stad (100 000) men om jag besöker någon av snabbmatskedjorna lovar jag att göra en utvärdering.

   Ja, jag hoppas också på att jag får besked om det det snart så jag kan boka flyg så fort som möjligt! 😀

   Vail är den skidort jag har hört mest om och som folk nämner när jag frågat om skidorter, så jag tycker det låter som en super idé! 😉

   Bamsekramar från Colorado!

 4. Hej Tompa!
  Å, vad kul att läsa hur du har det och allt verkar ju jättbra. Jag pratade med Leffe idag och fick veta att du har en blogg.
  Sandra har varit här idag och hälsat på idag och på eftermiddagen kom Leffe, Ulla och Tompa på fika och middag. Det var kul att träffas!
  Ulla och jag har börjat planera julen och som vanligt vet du, så blir det ju diskussioner om vad vi för julmat. Känner du igen det…Din pappa Leif och din farbror Benke vill ha julkorv, rullsylta, fläskrulle, lutfisk, kalvsylta, sillsallad mm, mm. Ulla, Sandra och jag försöker att vi ska ha ett lite mindre julbord. För att alla ska få sina favoriter så blir det nog som vanligt, ett stort julbord…
  Vilket konstigt väder ni har, minusgrader på natten och så varmt på dagen. Dröjer det länge tills snön kommer?
  Ha det så bra och vi hörs!
  Kram faster Eva
  Din farbror Bengt hälsar också

  • Hejsan Eva och Bengt!
   Haha, den eviga diskussionen vad som ska finnas på julbordet! 🙂 Det låter inte helt fel med det vanliga julbordet!
   Vädret beror helt på om det är sol eller inte. Är solen framme = 25 grader…. Är det molnigt/regnar = 10. Och är det stjärnklart blir det bitande kallt på natten.
   Skidsäsongen drar igång om en månad ungefär! Men första snöflingorna föll redan för två veckor sen.
   Stor kram från staterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s